IT Innovatie & Consultancy
© Omega Consultancy

ICT Diensten

Change & Release Management is het Service Managementproces wat tot doel heeft om zeker te stellen dat changes (wijzigingen) in ICT-diensten op een gestructureerde en gestandaardiseerde wijze worden doorgevoerd. Een tweede doel is dat de changes snel worden afgehandeld met een zo gering mogelijke impact op de kwaliteiten van ICT-diensten.

De meeste organisaties die ITIL (versie 2) hebben ingericht, zijn begonnen bij de Service Support Set, waar Change & Release Management onderdeel van uitmaakt. Change Management is een van de processen die het meest geïmplementeerd is bij organisaties in Nederland. In ITIL 3 is Change Management ondergebracht in Service Transition.

Weinig organisaties hoeven van de toegevoegde waarde van succesvol Change & Release Management te worden overtuigd. Toch worstelen veel organisaties met de implementatie van Change & Release Management: Welke bevoegdheden worden er belegd? Hoe weet je zeker dat iedereen zich aan het proces houdt? Volgens welke criteria worden wijzigingen beoordeeld? Welke hulpmiddelen en software kan je gebruiken? Een veel voorkomend probleem is dat Change Management gezien wordt als een proces dat alle wijzigingen moet coördineren, in plaats van een proces dat alle wijzigingen moet autoriseren en vervolgens coördineert.

Omega Consultancy & Software heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van Change & Release Management binnen de ICT dienstverlening. Sinds een tiental jaar zijn consultants werkzaam in diverse onderdelen van verschillende nationale en internationale organisaties : Delivery van de ICT diensten; ITIL Proces Management (met name Change & (Operationeel) Release Management), Configuratie & Service Management. Mede daardoor hebben wij een ruime ervaring opgebouwd met aansturen van delivery of support teams, people management, management van beheer werkzaamheden maar ook op het gebied van de operationele uitvoering én implementatie.

Bent u nieuwsgierig geworden of wisselt U graag een keer uw gedachten uit in een persoonlijk onderhoud? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en schroom niet te bellen of te mailen indien U meer informatie wenst of aanvullende vragen heeft.